a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Dichtbij het ziekenhuis en tegelijkertijd op een prettige afstand. Je kunt er ontspannen of juist actief op zoek naar antwoorden die je bezig houden. In onze huiskamer staat de kwaliteit van leven met of na kanker centraal. Wie wij zijn? Wij zijn PATIO, het Patiëntinformatiecentrum Oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut.

Bij PATIO kunnen oncologische patiënten en hun naasten:

  • Ontspannen: met een kopje koffie of thee. Bladeren door een tijdschrift aan de leestafel. Of onder begeleiding van een activiteitenbegeleider, een muziek-, en kunstzinnig therapeut en vrijwilligers meedoen aan een workshop, zoals bloemschikken of mozaïeken.
  • Ontmoeten: lotgenoten ontmoeten of een praatje maken met onze medewerkers. Meedoen aan een themabijeenkomst.
  • Ontdekken: op zoek gaan naar betrouwbare informatie. Een gastvrouw kan hierbij helpen.
  • Ontzorgen: de juiste zorg of ondersteuning vinden met behulp van een ondersteuningsconsulent voor niet-medische vraagstukken.

In het geval dat een patiënt is opgenomen in het ziekenhuis, komt ons team aan bed langs voor ontspanning, afleiding en verwerking. Het hele jaar door organiseren we workshops, thema- en informatiebijeenkomsten. Ook dat doen we zowel in het ziekenhuis als in de huiskamer van PATIO. Wij gunnen het alle patiënten en hun naasten om even niet bezig te zijn met ziek zijn. Of juist wél, maar dan vanuit het hart. We geloven dat we met persoonlijke aandacht het verschil kunnen maken!