a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

 

Ervaring kunsttherapie

 

“Kunstzinnige therapie was voor mij het lichtpuntje in de week. Ik plande mijn bezoek er omheen, keek er naar uit en op terug. Nu, een jaar later, is het fijn om samen terug te blikken op de periode in het ziekenhuis en de ervaring met de kunstzinnige therapie. Terugblikken, stil staan in het hier en nu en vooruitkijken; dit geeft een bepaalde rust.”

Diane Flach, 13-02-2020

 

”De zorgzame, helpende hand.”

 

Ervaring maskerproject kunsttherapie

 

“Vanaf het moment van de diagnose speelden er allerlei emoties een rol, maar had ik ook direct het vertrouwen dat het goed zou komen. Ik had het gevoel dat ik in Nederland in het Erasmus MC in goede handen zou zijn.

Door het masker kunstzinnig te verwerken, kon ik terugkijken op alle gevoelens en emoties, maar ook op de bronnen van kracht en hoop. Dit heeft me gesteund om het in mijn leven een plekje te geven.”

Alida, nov.’18 – mei ‘19

 

Ervaringen met Patio  

 

Reactie van Wil:
‘Ik vind het heel mooi dat Patio er is. Het is jammer dat er nog niet meer gebruik van gemaakt wordt. Je bent even een andere omgeving dan in het ziekenhuis en het geeft je daardoor wat afleiding. Ook doe ik graag mee aan de workshop bloemschikken.’

 

Reactie van Sulamie:
‘Ik vind het een hele prettige omgeving en het is fijn om zomaar binnen te kunnen lopen voor een kopje koffie of bijvoorbeeld in mijn geval voor de maandelijkse workshop Kunstzinnige therapie. Ik vond het ook heel fijn dat er een verwendag is georganiseerd.

 

Het verhaal van Joris van der Rijt

 

In onderstaande video vertelt patiënt Joris van der Rijt waarom hij vindt dat PATIO er moet komen. Luister naar zijn verhaal.