Partneravond neuro- oncologie

De wereld staat op zijn kop als een dierbare te horen krijgt dat er sprake is van een hooggradig glioom. Dit geldt voor degene die de diagnose krijgt, maar net zo goed voor de partners. De impact hiervan op het dagelijks leven is enorm. Vaak treedt er een verschuiving op van gelijkwaardig partnerschap naar de verdeling verzorger en zieke en komen alle betrokkenen terecht in een proces van rouw om verlies van gezondheid en leven. De veranderingen in cognitie, gedrag en  persoon die bij de patiënt kunnen optreden kunnen fors invloed hebben op de relatie en het contact met anderen.

Om uitleg en daarmee enige steun te geven over veel voorkomende factoren in dit proces, is de partnergroep opgezet. Hierin komen maximaal 10 partners  van mensen met een hooggradig glioom bijeen onder begeleiding van een medisch maatschappelijk werker en een neuro-oncologisch verpleegkundige.  De partnergroep zal bestaan uit 4 bijeenkomsten met elk een ander thema. Tevens zal er tijdens de bijeenkomsten ruimte zijn voor lotgenotencontact.

De volgende 4 bijeenkomsten zijn gepland:

15 oktober: Verandering van rollen en patronen

29 oktober: Gedrag- en karakterveranderingen, Epilepsie

5 november: Rouw om verlies van gezondheid

19 november: Tijd voor jezelf en omgaan met de directe omgeving

De  bijeenkomsten zullen plaatsvinden in PATIO,  Zimmermanweg  5 (dit is het patiënteninformatie centrum oncologie en is te vinden, buiten, tussen de hoofdingang en de  ingang Zimmermanweg)  van 19.00  tot 20.30 uur, om 18.45 uur gaat de zaal open en bent u welkom voor een kop koffie of thee.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij Marit Eland (06-22545185) of Dianne Coule (06-33342008). Ook kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar hersentumorpoli@erasmusmc.nl. U kunt zich aanmelden tot  en met 5 oktober 2019. Het kan gebeuren dat het maximaal aantal partners is bereikt. U wordt dan op een wachtlijst geplaatst.

Wij hopen u op 15 oktober 2019 te mogen verwelkomen.

The event is finished.

Datum

okt 15 2019
Expired!

Tijd

19:00 - 20:30
Erasmus MC Patio

Locatie

Erasmus MC Patio
Zimmermanweg 5, Rotterdam

Organisator

Erasmus MC Patio
Telefoon
010-7041202
Email
patio@erasmusmc.nl
Website
https://www.erasmusmcpatio.nl

Reactie verzenden