Workshop “Beleef de Lente” door Wike

Vandaag gaan we met pastelkrijt de Lente verbeelden die overal om je heen in volle glorie te beleven is. We beginnen met blauw, waarmee we de soms nog koele buitenlucht verbeelden. In het midden van ons vel papier sparen we een ruimte uit. Hierin komt geel, waarmee we het licht aanbrengen; de dagen lengen. Onderaan ons vel papier brengt het geel in het blauw de kleur groen tot leven. Met rood warmen we de lucht wat op en brengen we onderaan ons vel papier in het groen ook wat rood aan. Daar ontstaan paars/violette kleuren die de aarde vormen. Nu hebben we de ideale omstandigheden gecreerd voor het planten van een zaadje of bolletje; voldoende licht, lucht en warmte.

Deze fase kunnen we ook over ons eigen leven leggen; hoe is het met jouw persoonlijke bodem gesteld? Heeft jouw bodem nog iets nodig? Wat is dat dan en hoe kun je dat voor jezelf verzorgen?

In de bodem kunnen we nu al tekenend een zaadje/bolletje planten. Eerst ontwikkelen zich de worteltjes (met wit krijt). Als het wortelstelsel gezond ontwikkeld is, kan er ook “ iets” de lucht in groeien. Met groen kiemt er een begin van een steeltje de lucht in. Misschien ontstaan er allerlei blaadjes, bloemknoppen en misschien komt er ook al een knop tot bloei! Voel je vrij om jouw plant op jouw manier uit te werken.

Wat wil er zich ontkiemen in jouw leven? Wat is daar voor nodig en hoe kun je dat zo goed mogelijk verzorgen voor een gezonde, optimale bloei?

In onze tekening spreekt onze eigenheid zich uit in iedere individuele plant. Kijk eens hoe divers!

Je kunt je inschrijven voor deze workshop via patio@erasmusmc.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

The event is finished.

Datum

mei 02 2022
Expired!

Tijd

14:00 - 16:00