Workshop ” De wereld op zijn kop” met Wike

Wij mensen zijn gewoontedieren. Gewoontes bieden houvast. Maar soms is het goed om oude gewoontes los te laten en nieuw gedrag te oefenen. Daar kiezen we vaak het begin van het nieuwe jaar (goede voornemens) voor of het moment na de zomer, als de vakanties voorbij zijn en de scholen weer beginnen.

Vandaag gaan we oefenen met het doorbreken van een gewoontepatroon; wij gaan eens op zijn kop tekenen! Dat kan best spannend zijn, want misschien roept het meteen de gedachte bij je op dat het dan niets wordt, die tekening of dat schilderij! Laat maar los dat het precies zo moet worden als jij wilt. Laat je verrassen door het eindresultaat.

Door deze manier van werken (op zijn kop), kun je zomaar geholpen worden om bepaalde lijnen beter te gaan zien omdat je nu anders kijkt dan je gewend bent. Hierdoor vallen verhoudingen je ook vaak beter op omdat je nu niet meer zo snel ziet wat de afbeelding voorstelt. Je blik wordt nu gericht op iets anders.

Tijdens het tekenen kun je er voor kiezen om af en toe je werk even te draaien. Als het resultaat dan anders is dan je verwacht, kan het een uitdaging voor je zijn om dit te accepteren en hiermee jouw ideaalbeeld los te laten. Ga jij de uitdaging aan?

Je kunt je inschrijven voor deze workshop via patio@erasmusmc.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

aug 22 2022

Tijd

14:00 - 16:00