Workshop Vilten van een bloemcorsage met Wike

“De zomer om ons heen is tot volle bloei gekomen! De geuren en kleuren van de diverse bloemen zijn overal om ons heen. Vandaag laten we ons inspireren door deze bloemenpracht en gaan wij een bloem(corsage) maken van lontwol. Dat is leuk om te doen en biedt een fijne afleiding van de dagelijkse beslommeringen waardoor je gemakkelijk kunt ontspannen. Uit kleurige lontwol kies jij je favoriete kleuren (4). De wol plukken we voorzichtig en met aandacht uit elkaar en leggen we neer in de kleurenvolgorde die jij het mooiste vindt.

Vervolgens gaan we met warm water en zeep aan de slag en drukken en wrijven we de wol tot een mooie bloemvorm. Als de bloem vervolgens mooi opgedroogd is, bevestigen we er een speld aan en kun je hem met trots dragen op je hoed, jas of waar je hem maar op wilt spelden.

Ervaring met vilten heb je niet nodig! Wel is het fijn om met geduld en aandacht te kunnen werken. Ik help je met het proces van maken. De workshop is ook geschikt als je niet veel kracht in je handen hebt. De bloem is vrij eenvoudig te maken. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs en creeer jouw eigen favoriete bloem!”

Je kunt je inschrijven voor deze workshop via patio@erasmusmc.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

jul 25 2022

Tijd

14:00 - 16:00