Ontladen, ontspannen en ontmaskeren

 

Bestralingsmasker

Op de afdeling Radiotherapie krijgt u mogelijk bij uw behandeling een bestralingsmasker aangemeten. Bij elke bestraling moet u deze weer op en dit kan spanning met zich meebrengen. Samen met de kunstzinnig therapeut kunt u op de dag van de bestraling deze spanning ontladen en ontspanning vinden. Na het afronden van de radiotherapie kunt u ervoor kiezen het masker om te vormen tot uw eigen unieke kunstwerk.

 

Kunsttherapie

Tijdens het behandeltraject maakt u samen met de kunstzinnig therapeut tekeningen of schilderingen. Wanneer de bestralingen achter de rug zijn kunt u deze tekeningen of schilderingen verwerken op het bestralingsmasker. Deze creatieve manier van werken draagt bij aan het verwerkingsproces: loslaten en helen via kleur, vorm, techniek en materiaal.

 

Proces

Met uw eigen gezicht als uitgangspunt laat u een zwaar behandeltraject achter u en kunt u het masker omvormen tot een symbool van uw eigen kracht en moed. Hiervoor hoeft u niet kunstzinnig of creatief te zijn. Ondanks dat u een kunstwerk creĆ«ert, staat uw proces centraal en is het eindresultaat niet van belang. 

 

Contactgegevens

Kom langs bij Patiƫnteninformatiecentrum Oncologie PATIO voor meer informatie en/of maak een afspraak bij: Yvonne Peschier, kunstzinnig therapeut (vaktherapeut) beeldend e-mail: y.peschier@erasmusmc.nl; tel: 010-7041202