Patiënten en vooral ook hun naasten kunnen vanaf 2 januari met al hun niet-medische vragen terecht in PATIO aan de Zimmermanweg.

Welbevinden
Met een klein potje voetbal openden oud-voetballer John de Wolf en afdelingshoofd Stefan Sleijfer het nieuwe Patiëntinformatiecentrum Oncologie (PATIO). PATIO is onderdeel van het Erasmus MC Kanker Instituut en richt zich op kwaliteit van leven en en mentaal welbevinden van patiënten met kanker en hun dierbaren.

Leestafel
In PATIO, een huiselijk ingerichte ruimte met leestafel, televisie en spreekkamer, kunnen patiënten en naasten terecht voor een gesprek met lotgenoten en advies over niet-medische vraagstukken door een ondersteuningsconsulent. Ook kunnen familieleden en patiënten er terecht voor een kop koffie en een tijdschrift. Daarnaast kunnen ze op computers op zoek naar betrouwbare informatie, daarbij indien gewenst geholpen door een van de vrijwilligers.

Kinderen
Niet medische vragen kunnen zijn: Hoe vertel ik het mijn kinderen? Hoe vraag ik een hypotheek aan nu ik ziek ben of ben geweest? Kan ik weer terugkeren naar mijn werk, en zo ja, hoe?