a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

 

Ondersteuningsconsulent Suzanne van Atten

 

Ik ben Suzanne van Atten- Vink. Ik ben 31 jaar en werk sinds maart 2019 als ondersteuningsconsulent bij Patio.
Ruim 9 jaar ben ik werkzaam geweest in de kliniek als verpleegkundige. In mijn carrière heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot oncologieverpleegkundige, seniorverpleegkundige en een aantal jaar later ook in de palliatieve zorg.
 
Zowel de Daniel den Hoed Kliniek als Centrumlocatie Erasmus MC zijn werkplekken voor mij geweest. Mijn vaste plek was voor jaren lang op afdeling 4 zuid, Interne geneeskunde, Oncologie, Geriatrie en Dermatologie. Ik kijk met veel plezier terug naar deze tijd; zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak werd ik uitgedaagd wat resulteerde tot groei.
Al enige tijd was ik op zoek naar een nieuwe prikkeling. De ‘nieuwbouw’ heeft me deze even gegeven op Kliniek Interne Oncologie. Toch bleef ik mezelf afvragen hoe ik mijn rol nog meer kon vervullen, zo kwam ik uit bij de vacature van Stichting OOK voor ondersteuningsconsulent.

Het mooie van deze functie is dat ik de relatie met het Erasmus MC Kankerinstituut behoud omdat ik bij Patio zal werken. Een nieuwe functie invullen, ontwikkelen en tegelijk de zinvolle gesprekken houden met de patiëntencategorie die mijn thuis is geworden.
Ik word uitgedaagd in de verschillende vraagstukken. Onverwerkte emoties van jaren geleden, vragen op emotioneel gebied, praktische handvatten. Het grote verschil wat ik bemerk tussen mijn werk van nu en als verpleegkundige is dat mensen thuis vast kunnen lopen op niet medisch gebied. Hoe breed de problemen kunnen zijn. Het is een ander deurtje in de zorg die open gaat en gelukkig kunnen ze ons vinden.