a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

 

Ontspannen

U zoekt een mogelijkheid om in alle rust even te ontspannen, een kopje koffie te drinken, een boek of tijdschrift te lezen? U wilt deelnemen aan een workshop of u wilt een lezing bijwonen? Dan bent u bij PATIO aan het juiste adres.

Onze gastvrouwen/-heren staan op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur voor u klaar. Loopt uw afspraak op de polikliniek uit of moet u lang wachten, kom ook dan gerust langs voor een kopje koffie of luisterend oor.

Bent u niet in staat om zelf bij PATIO langs te komen omdat u opgenomen bent in het Erasmus MC, dan bieden wij mogelijkheden voor creatieve activiteiten op de verpleegafdeling. 

U kunt hierbij denken aan kunstzinnige- of muziektherapie aan bed. Vrijwilligers kunnen verschillende tijdschriften bij u langs brengen. Ook kunt u eventueel een laptop of spelcomputer lenen. Klik hier voor meer informatie voor creatieve activiteiten.

Vanuit Patio wordt verwenzorg in de kliniek geregeld. Elke week komen er schoonheidsspecialistes en masseurs aan bed en kunnen een paar patiënten genieten van een verwenmoment. Daarnaast worden er ook verwendagen georganiseerd. Twee keer per jaar komen er schoonheidsspecialistes, kappers, masseurs en pedicures aan bed om te zorgen dat alle oncologische patiënten een fijne behandeling krijgen. Wij werken samen met de firma Chi Natural Life. Chi ontwikkelt en verkoopt natuurzuivere producten. Onze schoonheidsspecialistes en masseur die behandelingen en massages bij de patiënten aan bed geven, werken met deze producten. De verwenzorg aan bed wordt gecoördineerd door Netta Michielsen, gepensioneerd oncologie verpleegkundige.

 

Marcella van der Heijde, muziektherapeut

“Muziektherapie is een vorm van therapie waarbij het doen en ervaren voorop staat. Als je te maken krijgt met de ziekte kanker, staat je leven op z’n kop. Gevoelens van woede, angst en hoop wisselen elkaar af. Er worden behandelingen gestart om de ziekte te bestrijden. Juist dan heb je ook behoefte aan ontspanning, rust en afleiding. Muziek is een taal, die wij allemaal verstaan en kan daarom goed ingezet worden in dit proces. Met muziek aan uw bed kunt u genieten van een muzikale wereldreis.

 

“Kunstzinnige therapie is een vorm van vaktherapie waarbij het doen en ervaren voorop staat. Door middel van tekenen, schilderen, boetseren en andere creatieve middelen gaan we in de kunstzinnige therapie op zoek naar inzicht en balans. De opdrachten worden afgestemd op je hulpvraag, je proces staat voorop. Kunstzinnige therapie is geschikt voor alle doelgroepen en wordt individueel aangeboden. Nieuwsgierig? Vraag uw verpleegkundige een afspraak met mij te maken. Ik kom graag bij u langs”.

Yvonne Peschier, kunstzinning therapeut