Door Irene

Donderdag 8 juli ben ik 25 jaar vrijwilliger in het Erasmus MC. Eerst op de verpleegafdeling van de Cardiologie en Transplantatie en daarna op de afdeling Hematologie.

Het is ongelooflijk dat het al zo’n lange tijd is want zo voelt het niet. Natuurlijk heb ik veel ervaring en  mensenkennis en ben ik altijd een luisterend oor ook voor de partner van de patiënt.

Afgelopen jaar kon ik vanwege COVID helaas niet naar “mijn” patiënten op de Hematologie en ben ik daarom begonnen als liftregisseur. Ik mis het werk op de Hematologie heel erg omdat ik ervan overtuigd ben dat ik iets voor de patiënten kan betekenen.

Met 2 patiënten van Cardiologie heb ik altijd contact gehouden. We kwamen niet bij elkaar op de koffie maar stuurden wel dat kaartje voor de verjaardag en de kerst en af en toe even bellen hoe het gaat. En toen ze allebei zijn overleden heb ik altijd contact gehouden met de partners.

Op de Hematologie kon ik altijd mijn kennis goed gebruiken. Als ik niet op de Cardiologie had gewerkt had ik het werk op de Hematologie niet kunnen doen.

Wat mij altijd heeft verwonderd is dat je voor je gevoel iets heel kleins doet maar dat het voor de patiënt juist iets groots is.

Wij feliciteren Irene met deze mooie mijlpaal en hopen dat zij dit mooie werk nog voor een lange tijd kan uitvoeren!